Leren voor het leven

Expeditieonderwijs houdt in dat leerlingen leren in een team door te doen. In teamverband wordt een project opgezet op een andere plek op de wereld. Leerlingen moeten uit hun comfort zone stappen en verleggen hun grenzen. Zo worden ze zich bewust dat ze mede-eigenaar zijn van deze wereld. Tijdens de expeditie maken zij kennis met een andere cultuur. Gedurende het 1-jarige traject leren de teamleden om verantwoordelijkheid te nemen en te delen, te organiseren, te plannen en uit te voeren, alsmede een aantal zaken op economisch vlak te ontwikkelen. Expeditieonderwijs is echt leren voor het leven.

Expeditieteams

Op de vestigingen Noordikslaan, C. van Renneslaan en Vriezenveen worden ieder jaar expeditieteams samengesteld. Deze teams bestaan uit leerlingen en begeleidende docenten. De teams zetten zich in om sponsoren te zoeken voor hun reis, ze zamelen geld in voor hun project en gaan uiteindelijk op reis om ter plekke de handen uit de mouwen te steken.

Expeditie Noordikslaan

Dit schooljaar gaan er weer twee teams op expeditie. Deze teams gaan naar Cambodja en Kenia.

Project Wit-Rusland

Op de vestiging C. van Renneslaan draait het in project Wit-Rusland om de uitwisseling van leerlingen uit Wit-Rusland en Nederland.

Suriname

Het expeditieteam van de vestiging Vriezenveen gaat op reis naar Suriname. Volg de ontwikkelingen op hun eigen Facebookpagina.