Er is nog veel meer..

Op CSG Het Noordik heb je de kans om wat extra’s te doen. Je hebt al kunnen lezen dat we een Topsport Talentschool zijn, dat je een Theaterklas of de muziekstroom kunt volgen en dat we expeditieonderwijs aanbieden.

Maar dat is nog niet alles, we bieden je nog veel meer.

The Voice of...

Elk jaar organiseren we de (zang)talentenjacht The Voice of Het Noordik (met voorrondes op de vestigingen) en de grote finale met de andere Almelose scholen: The Voice of Almelo.

Young Knights of the Proms

In dit samenwerkingsproject geven leerlingen van CSG Het Noordik, Pius X, Canisius en De Passie samen met de professionals van het Nederlands Symfonieorkest (Orkest van het Oosten) een optreden in het muziekcentrum Enschede.

Kijk voor meer informatie en videobeelden op de pagina over Young Knights of the Proms op de site van de Noordikslaan.

Sportklas

Op de C. van Renneslaan kun je in het eerste jaar kiezen voor de Sportklas. Je krijgt dan twee jaar twee uur extra sport per week.

Themaklas

Weet je nog niet goed waar jouw talenten liggen? Op de C. van Renneslaan krijg je in het eerste jaar elke week twee themauren. Daarin kun je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Meer info vind je op de pagina wat doen we extra van de Van Renneslaan.

Toptraject

Als je na je vmbo-diploma door wilt leren, dan kun je daarna naar de havo en dan naar het hbo. Maar er is ook een andere route, namelijk via het mbo. Deze ‘koninklijke’ route bieden we aan op de C. van Renneslaan. Alle derdejaars tl-leerlingen volgen daar het Toptraject. Lees meer op de pagina wat doen we extra van de Van Renneslaan

Topclass

In Vroomshoop kunnen leerlingen uit groep 8 die wat meer uitdaging willen terecht in de Topclass. Hierin behandelen we een aantal middagen verschillende thema’s op het gebied van bijvoorbeeld techniek of kunst en cultuur. Meer info vind je op de pagina wat doen we extra van Vroomshoop.

Kunstexpositie

Elk jaar wordt het werk van leerlingen met kunstvakken in hun examen tentoongesteld. Tijdens een feestelijke avond worden de jaarlijkse kunstprijzen uitgereikt.