Musical op Het Noordik

Ben jij een musicalliefhebber? Dan voel je je thuis op CSG Het Noordik. Eens in de drie jaar voeren we een musical op voor een groot publiek. Heb jij zang, dans of acteertalent? Of krijg jij energie van spelen in de orkestbak of bezig zijn achter de schermen? Dan is meewerken aan de Noordikmusical echt iets voor jou!

Lange traditie

Het Noordik heeft een lange musicaltraditie die ooit is begonnen met de opvoering van “Cats” in de aula van de school. Sinsdien hebben de producties zich steeds verder ontwikkeld tot een fenomeen waar de school grote bekendheid mee heeft verworven.

Met de opvoering van “Hakuna Matata” waagden we de stap naar de grote zaal van het Theaterhotel in Almelo. Daarna zijn daar alle musicals voor volle zalen opgevoerd. Met de musical doen zo’n driehonderd personen mee: leerlingen, personeel en ouders. Het proces van drie jaar dat aan de opvoeringen vooraf gaat, smeedt een hechte band tussen de deelnemers.

Ariël

De productie die in 2019 op de planken wordt gebracht, is de musical “Ariël”.

Het verhaal over de mooie zeemeermin Ariël neemt je mee naar de prachtige onderwaterwereld. Ariël vindt de wereld boven water echter veel spannender en als ze op een dag van de vreselijke zeeheks Ursula de mogelijkheid krijgt om tijdelijk een mesn te worden, grijpt ze haar kans…

Ze denkt de knappe mensenprins voor zich te kunnen winnen. Maar niets is natuurlijk zo mooi als het lijkt als de gemene Ursusla iets regelt…

Een musical met een fantastisch verhaal, uiteenlopende rollen, prachtige muzieken spectaculaire dans, die zich afspeelt in de betoverende onderwaterwereld.

Musicalwebsite

Meer weten over de musical “Ariël”? Neem eens een kijkje op onze speciale musicalsite. Deze site is  nu nog in progress en wordt verzorgd door onze eigen leerlingen.

 • Musicals

  2015 – Alladin

  2011 – Beauty en het Beest

  2009 – Newsies

  2008 – Time’s Up

  2007 – Scenario 8

  2007 – Sabeth

  2007 – Scènes van waanzin

  2007 – Gebroken zinnen

  2006 – Quasimodo

  2005 – Koning Oidipous

  2005 – Even terug op school

  2004 – Kijken met je ogen dicht

  2003 – Hakuna Matata

  2002 – Zoo

  2001 – Joseph

  2000 – Vette Jaren

  1999 – Wegen uit het Wonderwoud

  1997 – Heartbeats

  1995 – De Zwarte Spin

  1993 – Miss Saigon

  1990 – Les Misérables

  1988 – Cats