Muziek op Het Noordik

Tijdens de muzieklesssen krijg je les in twee mooie muzieklokalen, met voor elke leerling een keyboard en een computer. Natuurlijk gaan we ook met andere muziekinstrumenten en ook apps aan de slag. Daarmee leren we je een muziekinstrument te bespelen en te componeren. Je leert bovendien zingen in een koor en als solist.

Is muziek helemaal jouw ding? dan hebben we een uniek project voor jou: The Young Knights of the Proms. Samen met leerlingen van andere scholen doe je mee aan een gemeenschappelijk concert met professionals van het Orkest van het Oosten.

Wil jij van muziek je vak maken of wil je naar het conservatorium? Wij helpen je om jouw muzikale talent onder professionele begeleiding te ontwikkelen.

Heb je muziek als examenpakket? Dan kun je meedoen aan het internationale compositieproject “De Ereprijs” en zangers en zangeressen in de dop kunnen zich opgeven voor “The Voice”.

The Young Knights of the Proms

In dit unieke project werken leerlingen van Het Noordik en andere scholen samen met de professionals van het Orkest van het Oosten aan een gemeenschappelijk concert: Young Knights of The Proms. Een avondvullend programma met koor, solisten, combo en symfonieorkest.

De samenwerking is 10 jaar geleden ontstaan om de drempel tussen talentvolle leerlingen en een professioneel orkest te verlagen. Inmiddels is het een terugkerende activiteit voor zowel leerlingen als orkest. In 2014 won dit project de Onderwijsprijs van Overijssel en was het genomineerd voor de Nederlandse Onderwijsprijs.

Op 10 februari 2017 vond de meest recente editie van Young Knights of the Proms plaats. Hiervan zijn opnames gemaakt. Kijk hieronder voor een registratie van dit prachtige concert.

Ereprijs

Tijdens het Internationaal Compositieproject “De Ereprijs” bereiden de examenleerlingen muziek zich voor op hun profielwerkstuk door deel te nemen aan dit compneerproject in Apeldoorn.

Leeringen uit havo 5 en vwo 6 schrijven dan eigen composities.

The Voice of...

Ben je een zanger of zangeres in de dop? Geef je dan op voor “The Voice of Het Noordik”.

Elk jaar wordt deze talentenjacht gehouden en is het de kunst  om door te dringen tot de stadsfinale “The Voice of Almelo”, waar ook ander scholen aan deelnemen. Een geweldig spektakel dat je niet mag missen!